Kleurrijk en gezond koken met de PFAS-vrije pannen van GreenPan.
In de keuken transformeren kleurrijke elementen zoals leuk servies en opvallende GreenPan pannen het dagelijkse koken tot een creatieve ontdekkingsreis. Elke voorbereidingssessie wordt een vrolijke uitdrukking van persoonlijkheid en smaak, waarbij zelfs de eenvoudigste maaltijd een kleurrijk kunstwerk wordt.
Wat zijn PFAS-vrije pannen?
Ontdek de wereld van PFAS-vrije pannen, zoals de innovatieve GreenPan collectie. Dit type pan is je beste vriend als het aankomt op gezond koken. Ze veranderen je kookervaring volledig door schadelijke stoffen te vermijden. Met hun hittebestendige antiaanbaklaag zijn ze jouw partners in heerlijke gerechten zonder gedoe. Meer weten over PFAS-vrije pannen? Je leest 6 antwoorden op de meest gestelde vragen over PFAS-vrije pannen hier.
De afgelopen tijd waren de PFAS pannen niet meer uit het nieuws te denken. Niet zo gek ook, want van bepaalde PFAS is bekend dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid. Hoog tijd voor een alternatief om gezonder en bewuster te koken mét antiaanbakpannen! Maar welke pannen zijn PFAS vrij? En wat zijn de beste pannen zonder teflon? We geven je 6 antwoorden op de meest gestelde vragen om te kiezen voor gezonde pannen.
2. Welke pannen zijn goed?
Het is handig om kook- en bakpannen in huis te hebben, maar daarin bestaan veel verschillende soorten. Denk aan een koekenpan voor pannenkoeken en een hapjespan voor je suddervlees. Heb je graag een uitgebreide collectie? Een wok en een grillpan mogen dan niet ontbreken. Denk bij de aanschaf van nieuwe pannen niet alleen welke je nodig hebt, maar ook aan de kwaliteit van de pannen waarin je gaat bakken. Ga voor PFAS-vrije pannen. Dan komen er geen giftige dampen vrij tijdens het koken.
3. Welke pannen zijn PFAS-vrij?
Wil je gezond koken zonder dat je een antiaanbaklaag hoeft te missen? Ga dan op zoek naar pannen met een PFAS-vrij label. Dit zijn pannen met een alternatieve antiaanbaklaag, of helemaal geen kunstmatige antiaanbaklaag. Zo kun je kiezen uit stalen pannen met natuurlijk gevormde antiaanbaklaag, pannen met een keramische antiaanbaklaag en pannen zonder antikleeflaag.
4. Waarom pannen zonder teflon?
Veel pannen hebben een teflon laagje op de koekenpan. Het voordeel hiervan is dat je eten niet aanbakt. Deze pannen mogen echter niet tĂ© heet worden. De antiaanbaklaag wordt bij 150 graden al aangetast, en is hittebestendig tot 350 graden. Als je deze of een hogere temperatuur bereikt, smelt de giftige teflon laag. De makkelijkste oplossing; ga voor een pan met een keramische antiaanbaklaag. Zo’n keramische antiaanbaklaag is goed bestand tegen hoge temperaturen en er komen geen gifstoffen vrij tijdens het bakken.
5. Wat zijn de beste pannen zonder teflon?
Pannen met een keramische antiaanbaklaag. Deze pannen hebben óók een keramische antiaanbaklaag, waardoor je ingrediënten niet blijven plakken én je minder olie of boter hoeft te gebruiken. Van chefs tot echte Bourgondiërs: velen zijn fan van deze gezonde pannen zonder chemische stoffen.
6. Is GreenPan veilig?
Ja! Dat de GreenPan pannen PFAS-vrij zijn is te herkennen aan het groene ‘PFAS-free non-stick’ label. De pannen van GreenPan hebben een PFAS-vrije keramische Thermolon anti-aanbaklaag. Die laag is gemaakt op basis van natuurlijke materialen zoals diamant en zand. Dit is een unieke, keramische antiaanbaklaag die zonder de schadelijke stoffen, waaronder PFAS, vervaardigd is. Dat betekent dat de pannen veilig zijn voor zowel het milieu als voor jou. Met een pan van GreenPan kies je dus bewust Ă©n gezond!